Renkli Toplar Oyunu Nasıl Oynanır

Bu yazımızda tüm zamanların en basit ve en eğlenceli oyunu olan Bubble Shooter uygulamasını ” Renkli Toplar Oyunu Nasıl Oynanır ” başlığı altında detaylıca inceleyeceğiz. Renkli toplar oyunu nasıl oynanır sorusunu uygulamalı olarak öğrenmek için “renkli toplar” linkini tıklayınız ve aşağıdaki yazıyı göre oyunu inceleyiniz.

Bubble Shooter oyunu 2002 yılında Absolutist firması tarafından yapılmıştır. Gelişen akıllı telefon teknolojisine ayak uydurmak için ise 2010 yılında IOS versiyonu ve 2012 yılında da Android versiyonu piyasaya sürülmüştür.

Renkli Toplar Ekran Tanıtımı

Şekil – 1’de Renkli Toplar oyununun ekranında bulunan nesnelerin görevleri ve tanımları görünüyor.

renkli toplar oyunu nasıl oynanır

Şekil – 1

Renkli toplar oyunu ekranının sağ tarafında menü butonları bulunur.  Sol tarafında patlatılarak temizlenmesi gereken renkli toplar ve alt kısımda ise atılacak renkli toplar bulunur.

Renkli Toplar Oyunu Nasıl Oynanır ?

Açık mor renkteki OK, fare ile hareket ettirilerek atılacak Renkli Topun nişan alması sağlanır. Topun atılacağı yere karar verildikten sonra farenin sol tuşuna tıklanarak atılır.

renkli toplar ok yönü

Şekil – 2

Ekranda bulunan renkli topları patlatarak yok etmek için, aynı renkteki toplardan en az 3 tanesi birleştirilir. Şekil – 3’te atılan sarı renkli top, diğer sarı renkteki topun yanında 2. olacağı için patlamaz. Ama Şekil – 4’teki gibi 2 tane kırmızı topu yeni bir kırmızı topla birleştirirsek patlayarak yok olur ve ekrandaki görünümü Şekil – 5’teki gibi olur.

renkli toplar ikili

Şekil – 3

 

renkli toplar üçlü dolu

Şekil – 4

 

renkli toplar üçlü boş

Şekil – 5

 

Renkli toplar oyununun temel amacı her hamlede ekrandan topları patlatarak yok etmektir. Birkaç hamle boyunca hiç patlatma gerçekleştirmediğiniz takdirde ekranın üst tarafından yeni renkli top satırı çıkar. Bu durumda alt tarafa doğru renkli toplar akar.

Eğer renkli toplar Şekil – 6’da görünen beyaz çizgiye ulaşırsa yanarsınız ve oyun biter.

 

renkli toplar yeni sıra

Şekil – 6

 

Renkli toplar oyununda amacımız her hamlede patlatma gerçekleştirmektir. Her patlatma ile puan kazanıyorsunuz. Tek seferde ne kadar yüksek sayıda top patlatırsanız o oranda fazla puan kazanırsınız. Bunun da en basit yöntemi arka tarafta kalan topları patlatmaktır.

Tek atışta daha yüksek puan kazanmak için arka tarafta kalan ve ön tarafta kalan renkli topların bağlantılarını kopartacak, renkli topları patlatmanız gerekmektedir.

Şekil – 7’da göründüğü gibi mavi topları yok ettiğiniz zaman, buna bağlı olarak ta diğer renkteki toplarda yok olur. Bu şekilde tek hamlede dolaylı olarak çok fazla sayıda top yok ederek yüksek puan elde edersiniz.

 

renkli toplar tek hamle

Şekil – 7

 

Arka tarafa topu atmak için oyun alanının duvarını kullanabilirsiniz. Şekil – 8’de göründüğü gibi Yeşil Topların arasına yeni Yeşil Topu koymak için oyun alanının duvarı kullanılır. Attığınız top bu duvara çarparak yön değiştirir ve diğer topların arasına girerek patlamalarına sebep olur.

renkli toplar duvar

Şekil – 8

 

Renkli Toplar Oyunu Menü Butonları

Ekranın sağ üst köşesinde menü butonları bulunur.

HELP : Oyunun nasıl oynandığı ve kuralları İngilizce olarak anlatılıyor.

RESTART : Oyunu yeniden başlatmak yada yeni bir oyun açmak için kullanılır.

SETUP : Oyun ekran görünümü, ses efekleri ve patlama animasyonları gibi ayarların yapıldığı menüdür.

TOP 10 : Şimdiye kadar en yüksek puan alan 10 kişinin listesi görünür.

Alt tarafta bulunan sayılar ise oyunda o ana kadar topladığınız puanları gösterir.

 

renkli toplar menü

Şekil – 9

 

Renkli toplar oyununu oynamak için bu linke tıklamanız yeterlidir.